8/12/12

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜOY


Την Κυριακή 25/11 η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. κάλεσε γενική ανοιχτή συνέλευση, που απευθυνόταν  σε όλο το φάσμα των συναδέλφων (αδειούχων και μη, μελών και μη), με σκοπό την προώθηση της νέας διασωματειακής πρότασης για άδειες εργασίας. Στόχος ήταν να στηριχθεί  η παραπάνω πρόταση με συλλογή υπογραφών από τους μη αδειούχους ώστε να γίνει δυνατή η είσοδος μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων στο σωματείο.
Εκτιμήσαμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη συνέλευση  -  οι περισσότεροι χωρίς άδεια εργασίας άρα και μη μέλη της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. - την κίνησή της αυτή σα μια προσπάθεια συσπείρωσης όλων των συναδέλφων. Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε κινήσεις συσπείρωσης του επαγγελματικού μας χώρου, παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι, τη συγκεκριμένη στιγμή ,το βασικό επιχείρημα της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. περί νομικής κατοχύρωσης των συμμετεχόντων στο σωματείο  είναι ελάσσονος σημασίας.

Το κράτος  τόσα χρόνια είχε το ρόλο του εγγυητή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, μιας διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών , και αυτή η σχέση έδινε κάποιο νόημα στη λογική της διαπραγμάτευσης μεταξύ σωματείου και κράτους. Από τη στιγμή που το κράτος επιτίθεται με νόμους  και καταλύει συλλογικές συμβάσεις , εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων, αυτόματα παύει να είναι εγγυητής κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι μάταιη κάθε ελπίδα για άμεση και θεσμική διαπραγμάτευση μαζί του. Όπως  πιστεύουμε ότι κανένας υπουργός και κανένα κόμμα δεν πρόκειται να κατοχυρώσει την ύπαρξη  της  Σ.Σ.Ε. ,έτσι πιστεύουμε ότι και μια νομότυπη τακτική  δε θα έχει άμεσα αποτελέσματα αλλά και δε θα καταφέρει να αναπτύξει μια οραματική που γύρω από αυτή θα συσπειρώσει όλους τους συναδέλφους.

Μόνο ένα δυναμικό σωματείο, το οποίο υπάρχει μέσα στους χώρους δουλειάς και διεκδικεί, λειτουργεί με συμμετοχικές διαδικασίες, παίρνει συλλογικές αποφάσεις, εκπροσωπεί και εκπροσωπείται από το σύνολο των συναδέλφων μπορεί να δημιουργήσει μια καινούργια επαγγελματική πραγματικότητα, στην οποία θα λειτουργούμε με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγμάτωση της παραπάνω οραματικής είναι η συμμετοχή και  η συνδημιουργία από όλους τους συναδέλφους .                                                                                                           
Καλούμε την Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. να οργανώσει καινούρια ανοιχτή συνέλευση στις αρχές του Γενάρη, όπως αποφασίστηκε από το σώμα της προηγούμενης συνέλευσης, με θέματα: 

1.  Tις πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κανιβαλισμού μεταξύ αδειούχων και μη συναδέλφων ,    
2. Την συσπείρωση όλων των τεχνικών απέναντι στις καινούριες εργασιακές σχέσεις.


ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ-ΣΥΒΑΤΕΚΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου